С развитието на електронната търговия все повече фирми започнаха да залагат на SEO оптимизация на онлайн магазина си, защото разбраха, че това им носи успех.

Онлайн магазин

Този процес осигурява не само добра възвръщаемост на инвестициите, но и трайно въздействие върху потребителите, както и много други предимства. Ето защо всеки собственик на онлайн бизнес трябва да му обърне голямо внимание.

Не са малко и тези обаче, които предпочитат да не работят с определена фирма за оптимизиране на сайт, а да направят всичко сами. Това обаче често не е печеливша стратегия, защото се допускат грешки, които могат да донесат дори повече вреди, отколкото ползи на вашия онлайн магазин. Ето и някои от най-често срещаните:

– Липса на описание на продукта. Това е една от най-големите грешки, защото потребителите не получават нужната информация, която ги интересува. Ето защо е важно да добавяте много кратко качествено описателно съдържание към всеки продукт и да не го копирате от други сайтове за електронна търговия, както и да използвате продуктовото описание. Бъдете уникални. Можете да заинтригувате потенциалния си купувач със спецификации и характеристики, но по-важното е да му покажете какво ще спечели от покупката на артикула.

Некачествени снимки и видеа. Магазините за електронна търговия са перфектна среда, когато става въпрос за визуално съдържание. Включването на нискокачествени снимки и видеоклипове за всеки предлаган продукт обаче може да провали всичките ви усилия за SEO оптимизация на онлайн магазина. Използването на изображения и клипове с добра резолюция ще увеличи показването им в подходящо търсене, което е базирано на изображения. Трябва обаче да ги съхранявате по начин, по който няма да се забави скоростта, с която се зарежда сайтът ви.

Онлайн Магазин

Липса на отзиви. Повечето от купувачите искат да прочетат отзиви за продукти в онлайн магазините, преди да направят покупка. Сайтовете за електронна търговия без такива обаче ще отпратят голям процент от аудиторията. Страниците за рецензии имат по-добри резултати при търсенето, отколкото страниците за продажба, така че насърчавайте потребителите си да пишат коментари. Големият брой положителни отзиви добавят повече доверие към продукта.

– Пренебрегване на оптимизирането на продуктовите страници въз основа на търсенето на купувачите. Когато създавате дадена страница в онлайн магазина си и избирате заглавията и описанието на продукта, помислете за ключовите думи за търсене, които хората използват, когато ги въвеждат в търсачките. В противен случай рискувате да рекламирате само елементи, които хората не търсят. Така ще сте хвърлили време и усилия на вятъра и няма да получите желания ефект.

Дублиране на заглавия и съдържание. Вече стана дума че трябва да бъдете уникални, като това не се отнася само до продуктовите описания, а също и за заглавието, както и за цялостното съдържание в текста. Всичко дублирано ще навреди на вашето SEO.

Има много причини да оптимизирате сайта си за електронна търговия за търсачките.

Онлайн Магазин

Когато направите SEO правилно, със сигурност ще видите повишен качествен трафик, което води до повече посетители и реализации. Въпреки това, не забравяйте, че това не е еднократен процес. Трябва редовно да следите тенденциите, за да коригирате съответно и стратегията си, тъй като големите търсачки, включително Google, постоянно актуализират своите алгоритми. SEO изисква отдаденост и много време, но резултатите си заслужават. 

Facebook Коментари