Книги за смет

Моят блог

  Как да направим добра покупка на дограма

  изработка на дограма

  На българския пазар се продават различни успешни комбинации между дограма и стъклопакети, които да използвате за своя дом или работно място. Това обаче понякога обърква потребителите и те се чудят какви профили да закупят. Разбира се, за да направите точния избор на дограма е нужно да проучите различните възможности и цени.

  В началото разгледайте офертите за PVC и алуминиева дограма от Master Plastik

  Фирмата предлага промоции на многокамерни профили с марките Aluplast, KMG и Алтест. Преценете какъв да бъде начина на отваряне на прозорците, за да отговорят те на изискванията ви. За целта е нужно да помислите какво да бъде разстоянието между крилото на новия прозорец и мебелировката в даденото помещение.

  Решете, е от колко броя прозореца се нуждаете в стаята

  Следващото нещо, което трябва да решите, е от колко броя прозореца се нуждаете в стаята, където ще монтирате дограмата. Всички ли прозорци ще отваряте или един основен, а също така и какъв вид да бъдат стъклата (слънцезащитни, 4 сезона, K-стъкла). На всеки един от тези въпроси ще ви бъде отговорено компетентно и вие ще се снабдите с дограма, която ще отговори на критериите ви.

  Препоръчваме ви механизмите за двуосово отваряне, тъй като те са функционални и удобни. По този начин ще проветрявате помещенията на дома ви, без да е нужно да отваряте целия прозорец. Този механизъм придава малко по-висока цена на продукта, но за сметка на това се използва с голяма успеваемост от клиентската маса.

  Може би основният фактор, на който трябва да се обърне внимание е профилът, от който е направена дограмата. Най-добрите възможности включват алуминиеви или PVC профили. Устойчивостта на дограмата през годините, нейната изолация и достъпната поддръжка зависят точно от вида профили, които ще изберете.

  Селекцията на материал за дограма трябва да се направи, след подробен анализ. Тук ще представим възможностите ПВЦ, алуминий и дърво, като вие решавате на какво да се спрете.

  PVC дограмата притежава нисък процент топлопроводимост, заради същността на материала. Това нейно качество я прави по-добра за задържането на топлина в помещенията от алуминиевите профили. Що се касае до алуминиевите профили, то те допускат по-често конденз, особено ако приспадат към така наречената студена серия, с непрекъснат термостат.

  Етапите при подмяна на старата дограма с нова.

  Каква е разликата между дървената, алуминиевата и PVC дограма?

  За разлика от дървената дограма, алуминиевите и PVC варианти се поддържат значително по-лесно. Тук няма нужда от поставяне на лак или пребоядисване, което важи за дървения материал. Почистването се извършва с обикновена кърпа и препарат, а поддръжката на уплътненията и обкова се прави със специални масла.

  Положителното качество на алуминиевата дограма е, че тя има по-дълъг живот от PVC профилите. Разбира се, последните могат да издържат над 20 години, ако са закупени от добър производител, който да даде съответната гаранция.

  Научете повече за разликата между дървената, алуминиевата и PVC дограма

  Дървената дограма пък е много красива и има добри изолационни функции, но цента е по-висока от тази на ПВЦ и алуминиевата дограма. Ето защо потребителите избягват да закупуват дървено остъкление към днешна дата.

  Има и много други прилики и разлики между дограмите, но това са основните неща, които искахме да ви представим. Сега оставаме на вас преценката каква е най-подходящата дограма за дома или работното място. Естествено ние от Мастер Пластик сме готови да помогнем с каквото и както само ние можем.

  Facebook Коментари