На българския пазар се продават различни успешни комбинации между дограма и стъклопакети, които да използвате за своя дом или работно място. Това обаче понякога обърква потребителите и те се чудят какви профили да закупят. Разбира се, за да направите точния избор на дограма е нужно да проучите различните възможности и цени.

В началото разгледайте офертите за PVC и алуминиева дограма от Master Plastik

Фирмата предлага промоции на многокамерни профили с марките Aluplast, KMG и Алтест. Преценете какъв да бъде начина на отваряне на прозорците, за да отговорят те на изискванията ви. За целта е нужно да помислите какво да бъде разстоянието между крилото на новия прозорец и мебелировката в даденото помещение.

Решете, е от колко броя прозореца се нуждаете в стаята

Следващото нещо, което трябва да решите, е от колко броя прозореца се нуждаете в стаята, където ще монтирате дограмата. Всички ли прозорци ще отваряте или един основен, а също така и какъв вид да бъдат стъклата (слънцезащитни, 4 сезона, K-стъкла). На всеки един от тези въпроси ще ви бъде отговорено компетентно и вие ще се снабдите с дограма, която ще отговори на критериите ви.

Препоръчваме ви механизмите за двуосово отваряне, тъй като те са функционални и удобни. По този начин ще проветрявате помещенията на дома ви, без да е нужно да отваряте целия прозорец. Този механизъм придава малко по-висока цена на продукта, но за сметка на това се използва с голяма успеваемост от клиентската маса.

Може би основният фактор, на който трябва да се обърне внимание е профилът, от който е направена дограмата. Най-добрите възможности включват алуминиеви или PVC профили. Устойчивостта на дограмата през годините, нейната изолация и достъпната поддръжка зависят точно от вида профили, които ще изберете.

Селекцията на материал за дограма трябва да се направи, след подробен анализ. Тук ще представим възможностите ПВЦ, алуминий и дърво, като вие решавате на какво да се спрете.

PVC дограмата притежава нисък процент топлопроводимост, заради същността на материала. Това нейно качество я прави по-добра за задържането на топлина в помещенията от алуминиевите профили. Що се касае до алуминиевите профили, то те допускат по-често конденз, особено ако приспадат към така наречената студена серия, с непрекъснат термостат.

Етапите при подмяна на старата дограма с нова.

Каква е разликата между дървената, алуминиевата и PVC дограма?

За разлика от дървената дограма, алуминиевите и PVC варианти се поддържат значително по-лесно. Тук няма нужда от поставяне на лак или пребоядисване, което важи за дървения материал. Почистването се извършва с обикновена кърпа и препарат, а поддръжката на уплътненията и обкова се прави със специални масла.

Положителното качество на алуминиевата дограма е, че тя има по-дълъг живот от PVC профилите. Разбира се, последните могат да издържат над 20 години, ако са закупени от добър производител, който да даде съответната гаранция.

[su_note id=“https://plast-market.bg/blog/osnovni-razliki-mezhdu-pvc-i-aluminievata-dograma„]Научете повече за разликата между дървената, алуминиевата и PVC дограма[/su_note]

Дървената дограма пък е много красива и има добри изолационни функции, но цента е по-висока от тази на ПВЦ и алуминиевата дограма. Ето защо потребителите избягват да закупуват дървено остъкление към днешна дата.

Има и много други прилики и разлики между дограмите, но това са основните неща, които искахме да ви представим. Сега оставаме на вас преценката каква е най-подходящата дограма за дома или работното място. Естествено ние от Мастер Пластик сме готови да помогнем с каквото и както само ние можем.

Facebook Коментари