Въпреки, че инвестирането в имоти под наем често се описва като пасивно инвестиране, то отнема и много време.

Невинаги обаче, всяка инвестиция е напълно пасивна, а по-малко пасивната инвестиция е свързана и с по-малко пари. Размерът на времето, необходимо да се инвестира в имоти под наем ще бъде зависимо от вашия опит, ниво на умение, цели и управление на недвижими имоти. Както всеки бизнес или ново начинание, ще отнеме много повече време, когато се прави за първи в живота, така и след време, ще имате самочувствие, че сте по-опитен.

Покупката на първи имот може да отнеме от 3 месеца до над 2 години, но резултатите в повечето случаи наистина си заслужават.

Колко време трябва да похарчите за инвестиране на парите?

Инвестицията в имоти под наем не е нещо, което можете да направите веднага като закупуване на склад. Въпреки че можете да си купите акции или взаимни фондове много бързо, трябва да се отделят поне няколко часа за научните изследвания и цялостно проучване. Без значение къде се инвестират парите, вие трябва да прекарват много време в избор на най-добрия начин да инвестирате разумно в имот. От значение е да изследвате подробностите за това как вашата инвестиция ще се изпълнява и дали ще изпълнява достатъчно добре, за да постигне целите. Ако не разполагате с никакви цели или не знаете, от какво имате нужда, то всичко може да се окаже загуба на време. Вие трябва да прекарвате часове всяка седмица в проследяване на парите и да планирате вашите инвестиции. Ако не се вземат на време мерки за проследяване, където трудно спечелените пари ще, получат добри резултати.

Пасивната инвестиционна наистина може да е голяма: 

Инвестирането на парите е важно и може да е най-важното нещо, което правите финансово. Ако единственото нещо, което искате от всяка инвестиция е свързано с получаване на маргинална възвръщаемост, то не вдигайте инвестиция, защото тя може да направи най-много пари.

Колко време ви е нужно, за да започнете да инвестират в имоти под наем?

Когато започнете да инвестирате в имоти под наем има много, на което може да се учите в процес на действие.

Изучаването на стратегията е най-лесната част за инвестиране; спестяване на пари и получаване на правилната нагласа за инвестиране отне много по-дълго.

Най-важното нещо е да се научите да инвестирате в имоти е да се проучвате пазара. Независимо дали смятате да инвестирате на него или да купувате от него. Важното нещо за недвижими имоти е, че може да започнете да учите как да инвестирате веднага. Проучването на пазара; стойностите, наемите и икономиката ще отнеме няколко седмици или месеци, но времето ще бъде си струва дори и ако никога не си купите имот. Можете да използвате събраните знания, за да направите лична покупка на жилище или да помогнете на приятелите или семейството за покупка на по-добра сделка.

Покупката на къща е най-стабилната покупка, за която повечето хора не правят изследвания на пазара и невинаги попадат на добра сделка. Ако искате да спестите от ресурса време, то доверете се на агенция за недвижими имоти. Такава може да представи всички актуални оферти; ще познава добре пазара за имоти и с професионална консултация ще избере най-подходящия обект за покупка за вас.

Facebook Коментари